25.10.2019

5 beneficii ale operatiei de rinocorectie

 5 beneficii ale operatiei de rinocorectie

Fata unui om este prima noastra modalitate de a ne exprima si de a interpreta trairile si emotiile unei persoane. De aceea este foarte important ca aspectul chipului sa fie unul placut si bine proportionat.

Fie ca e vorba de o motivatie de natura estetica sau de una medicala, operatia de rinocorectie este una din cele mai raspandite operatii chirurgicale din lume.

Imbunatatirea formei nasului se poate face inca din perioada adolescentei, dupa ce procesul de crestere al cartilajelor si oaselor s-a terminat. Astfel, varsta recomandata la care se poate face o operatie de corectare a nasului este de 20 de ani.

Sunt insa cazuri, in care nasul devine o problema inca din perioada copilariei din cauza unor malformatii sau accidente fizice.

Fiind o interventie minutioasa, operatia de rinoplastie este dificil de facut, cerand o atentie sporita si un specialist pe masura. Dr. Nicolae Antohi efectueaza cu succes operatii de rinocorectie primara si secundara, cu cele mai bune rezultate.

Care sunt beneficiile operatiei de rinocorectie?

1.      Usurarea problemelor respiratorii si a deviatiei de sept

Cu totii stim cat de incomode sunt insuficientele respiratorii, indiferent de varsta la care apar.

Deviatia de sept ingreuneaza transmitea oxigenului catre plamani si creieri, generand o stare de oboseala, de astenie.

Indreptarea septului rezolva problema unei respiratii grele, usurand somnul oricarei persoane.

De asemenea, prin corectarea septului pot aparea imbunatatiri la performantele sportive, intrucat corpul va obtine un puls si un ritm cardiac adecvat.

2.      Eliminarea sforaitului

Disconfortul cauzat de un sept stramb se manifesta in sforait. Astfel apar tulburari la nivelul somnului si un deficit respirator care trebuie corectat. Prin rinocorectie, problema sforaitului se diminueaza considerabil, iar respiratia adiacenta, pe gura, nu mai este necesara.

3.      Repararea fracturilor nazale

Fracturile nazale sunt mai frecvente in randul baietilor si al barbatilor care au activitati fizice prin care se pot rani. Fie ca este vorba de o cazatura sau de o bataie, piramida nazala este foarte fragila si trebuie sustinuta.

In cazul in care apar, lovituri repetate, ca in cazul sporturilor de contact (box, MMA), septul trebuie protejat si operat imediat pentru a nu se suda stramb.

4.      Repararea malformatiilor congenitale

Aspectul nasului este dat de marimea si forma acestuia. Unii tineri pot avea diverse iregularitati incepand cu perioada adolescentei. Aspectul fizic ii poate frustra, lucru ce duce la o izolare sociala. Tocmai de aceea, obtinerea unui chip placut poate imbunatati situatia sociala a tanarului.

Pentru a obtine un nas simetric si frumos se poate apela la operatia de corectie a nasului.

Rinoplastia repara cu succes orice deformare a nasului si a septului, aducand un zambet pe fata oricarui pacient.

5.      Imbunatatirea la nivel estetic a fetei

Chiar daca anumiti pacienti nu au o problema medicala din cauza nasului, acestia pot beneficia la cerere de o imbunatatire a aspectului fizic prin rinocorectie.

Increderea in sine creste, iar aplombul in situatiile sociale devine mai mare.

Indiferent de varsta la care se cere o operatie de rinoplastie, simtul estetic ne va binedispune intotdeauna.

Oricare ar fi motivatia spre o operatie de corectie nazala, rezultatele sunt mereu imbucuratoare daca sunt facute de un specialist.

Pentru mai multe detalii sau programari, puteti lua legatura pentru un consult de specialitate cu dr. Antohi, la 0763.540.706.