25.10.2019

Ce trebuie sa faci dupa o operatie de rinoplastie

Ce trebuie sa faci dupa o operatie de rinoplastie

Operatia de rinoplastie este o interventie care ia amploare, atat din motivatii estetice, cat si din necesitati medicale.

 

Cu o experienta de ani de zile in operatiile estetice faciale, dr. Nicolae Antohi realizeaza interventii de rinoplastie cu rezultate excelente. Daca uneori, un pacient poate avea probleme dupa prima operatie la nas, dr. Antohi poate realiza o operatie de mare finete- rinoplastia secundara.

Aceasta presupune reconstruirea piramidei nazale si apoi indreptarea sau corectarea septului si a marimii nasului.

Operatia de rinoplastie secundara este facuta cu o atentie deosebita la detalii, putand dura pana la 7 ore, daca este o interventie mult mai complexa de reconstructie cu ajutorul grefelor de cartilaj.

Pentru ca dupa prima operatie de rinocorectie este necesara o pauza, rinoplastia secundara se poate realiza la un interval de minim 12 luni. Astfel, procesul de cicatrizare va fi complet, iar tesutul nazal poate fi gata de o noua interventie.

Chiar daca procedurile moderne de operatii la nas sunt din ce in ce mai performante, uneori pot aparea complicatii. De cele mai multe ori, dupa prima operatie de rinoplastie, pot aparea nemultumiri privitoare la forma nasului sau chiar dificultati respiratorii.

Pentru a preveni aceste probleme e nevoie de o discutie in prealabil inainte de operatie despre forma care poate fi data dintr-o rinoplastie. Forma si marimea nasului pot fi modificate, dar asteptarile trebuie sa fie corelate cu fizionomia fiecarui pacient.

Daca nu au fost respectati pasii de recuperare dupa rinocorectie de catre pacient, pot aparea anumite iregularitati atat la aspectul nasului, cat si la sistemul respirator.

Dr. Antohi recomanda ca dupa o operatie la nas sa fie respectati urmatorii pasi, pentru a preveni anumite complicatii:

-          In primele 48 de ore de la operatie se va urma un tratament cu antiinflamatorii si se vor pune comprese pentru a calma zona afectata

-          Respiratia fortata, suflatul nasului si stranutul vor fi facute pe gura sau evitate pe cat posibil

-          Pozitia corecta de dormit este pe spate, acoperind cat mai mult spatiu cu perne moi

-          Atelele nazale se vor pastra curate si uscate

-          Procedurile cosmetice, masajul sau socurile fizice in zona nasului vor fi evitate in primele saptamani

-          Hidratarea corespunzatoare duce la grabirea procesului de vindecare.

-          Efortul fizic, sporturile de contact sau loviturile de orice natura in zona nasului trebuiesc evitate pana dupa procesul complet de vindecare.

Fiind o operatie foarte apreciata atat in randul femeilor, cat si al barbatilor, interventia de rinoplastie aduce numeroase beneficii: nasul capata proportii armonioase, dimensiunile acestuia pot fi ajustate, iar problemele respiratorii sunt eliminate.

Apeleaza cu incredere la serviciile estetice oferite de dr. Nicolae Antohi si look-ul tau se va imbunatati considerabil! Suna la 0763.540.706 si fa-ti o programare pentru o operatie de rinoplastie, la specialistul tau in operatii estetice!