25.10.2019

Ce trebuie sa faci dupa o rinoplastie gresita

Ce trebuie sa faci dupa o rinoplastie gresita

Operatia de rinoplastie, chiar daca este una din cele mai populare interventii chirurgicale, este o operatie dificila.

Prin rinocorectie, nasul sufera modificari la nivelul cartilajelor si la cel epidermic pentru a imbunatati forma, marimea si pentru a indrepta deviatiile de sept.

Chiar daca principalul motiv pentru care oamenii apeleaza la operatia de corectare a nasului, este cel estetic, beneficiile pe tema sanatatii nu trebuiesc excluse.

Astfel, dupa o operatie la nas poti scapa de sinuzita si raceli frecvente la nivelul siunusurilor, de sforait, de insuficiente respiratorii, iti poti imbunatati performantele fizice sportive si evident, poti avea un chip simetric, bine proportionat.

Daca esti in cautarea unui look perfect si vrei sa scapi de probleme de santate cauzate de deviatiile de sept, apeleaza cu incredere la unul din cei mai buni specialisti in domeniu, doctorul Nicolae Antohi.

Cu o experienta vasta si un simt estetic viu, doctorul Anothi opereaza cu succes diferitele iregularitati nazale, dar mai ales repara operatiile gresite, in rinoplastii secundare.

Deseori, dupa o operatie primara de rinoplastie, nasul nu are proportiile dorite sau forma propusa la inceput. Este bine de stiut ca ideile fanteziste de a arata ca vedetele preferate, trebuiesc lasate deoparte, intrucat doctorul opereaza strict pe forma fetei si pe structura osoasa.

Fiecare pacient are o fizionomie aparte, iar rezultatele difera de la un pacient la altul.

De regula, o rinoplastie facuta cu succes, in care toti factorii medicali si normele de igiena au fost respectate, este suficienta pentru a indrepta defectele vizibile ale nasului.

Totusi, sunt anumiti factori care pot dauna rinoplastiei, mai ales in prima perioada de dupa operatie.

Iata ce trebuie facut pentru a mentine structura nasului dupa rinocorectie:

-          Sa aplici comprese cu apa si gheata pentru a ajuta la desumflarea edemului, care ar putea tine pana la 48 de ore

-          Sa pastrezi atela nazala curata si uscata

-          Sa nu fortezi nasul cu suflat excesiv sau stranut

-          Sa dormi pe perne moi, de preferat pe spate

-          Sa eviti socurile fizice si sporturile care ar putea leza cartilajele

-          Sa te hidratezi corespunzator si sa urmei tratamentul cu antiinflamatoare si antibiotice prescris de medic.

In cazul in care pacientul sufera un malpraxis din cauza neatentiei doctorului, se poate face o a doua interventie, mai exact rinoplastia secundara.

Aceasta este o operatie mai dificila, intrucat structura nasului a fost deja modificata, iar oasele sunt slabite.

Ca atare, pentru a da o forma placuta nasului, doctorul va trebui intai sa reconsolideze piramida nazala, ca mai apoi sa lucreze pe ea.

O atentie sporita trebuie sa vina si din partea pacientului, respectand pasii mentionati anterior pentru o rinoplastie reusita.

Se recomanda ca rinoplastia secundara sa fie facuta la minim 12 luni dupa prima.

Cicatricile se vor resorbi in timp, iar pielea va arata vizibil mai bine in primele saptamani.

Sporturile de contact, cazaturile si alte activitati fizice agresive vor fi evitate cu strictete.

Un chip armonios ne da mereu incredere in noi si in relatiile sociale. Daca si tu vrei un nas frumos, sau sa indrepti o operatie gresita, vino la cabinetul doctorului Anothi si vei primi cele mai bune sfaturi si rezultate.