Diferente dintre procedurile de rinoplastie primara si rinoplastie secundara
Unul dintre cei mai cunoscuti pictori suprarealisti, Salvador Dali spunea ca “Viata e aspiratie, respiratie si expiratie.”
Daca aparatul respirator nu functioneaza in parametri normali, nici creierul nu se oxigeneaza suficient, si ca atare, nici restul organismului nu se comporta cum trebuie.
Rinoplastia poate indrepta cele mai multe deviatii de sept, deformari capatate in timp sau din nastere, astfel incat functia aparatului respirator sa fie una normala, fara obstructii.
Fie ca este vorba de o operatie nazala pentru corectarea unei deviatii care impune probleme medicale, sau ca este vorba strict de o revizuire nazala estetica, rinoplastia nu poate fi considerata o operatie usoara.
Operatia de rinoplastie primara este o interventie complexa care presupune remodelarea nazala. Aceasta poate include modificarea cartilajelor nazale, a dimensiunii efective, sau chiar restructurarea piramidei nazale.
In functie de complexitatea sau deficientele nazale ale pacientului, poate creste timpul alocat acestei interventii chirurgicale. Astfel timpul efectiv al unei rinoplastii poate varia de la 30 de minute la 7 ore.
Minutiozitatea doctorului si mai ales analiza in prealabil a pacientului, pot duce la rezultate imbucuratoare de la prima interventie.
Daca restructurarea nazala nu a reusit din prima, sau mai sunt modificari care apar in organismul pacientului postoperatorii, se poate interveni cu o a doua operatie nazala.
Procedura de rinoplastie secundara este o operatie mai dificila fata de rinoplastia primara, intrucat structura nazala poate fi fragila si necesita o delicatete si precizie sporita.
Operatia la nas se poate face a doua oara din varii motive: fie ca pacientul nu este multumit de aspectul fizic, fie ca nu respira corespunzator, complicatiile postoperatorii nu pot fi ignorate.
Dificultatea chirurgicală a rinoplastiei secundare este aproximativ două ori mai mare ca in cazul unei rinoplastii primare, din cauza ratei ridicate de deformări majore. Cu toate acestea, daca doctorul este profesionist, nivelul de satisfacție a pacienților și imbunatatirea calității vieții pot creste vizibil.
Daca la o rinoplastie primara a fost eliminata o cantitate mai mare din cartilajul nazal, piramida nazala este slabita, iar o reconstructie poate fi anevoioasa.
Tocmai de aceea repozitionarea nasului trebuie facuta doar daca este realizata o reconsolidare a scheletului nazal.
Inainte de toate, trebuie avuta in vedere o buna functionare a nasului si apoi partea estetica.
De cele mai multe ori, dupa rinoplastii fie ele primare, cat si secundare, se pot crea tumefactii, care dispar in timp.
Tratamentul postoperator difera in functie de gradul de dificultate al operatiei nazale.
Indiferent de gradul de complicare al unei operatii la nas, trebuie avuta in vedere finalitatea, si anume ca o rinoplastie elimina, sforaitul, deviatiile de sept, facilitand accesul oxigenului prin sinusuri.
Daca pe parcursul timpului, apar afectiuni bruste ale nasului provenite din cauze fizice, cum ar fi izbituri, lupte, sau alti factori externi, trebuie apelat in caz de urgenta la un medic specialist.
Doctorul Antohi ofera consulturi de specialitate, efectuand rinoplastii reusite, indiferent de nivelul de complicare al piramidei nazale.
Mai multe informatii, sfaturi, consultatii si ulterior programari, le gasiti direct pe https://www.drantohi-rinoplastie.ro/.
Fericirea e o stare de bine care se invata si se creeaza. Nu lasa sanatatea pe ultimul plan!