25.10.2019

Imbinarea tehnicii si a maiestriei chirurgicale - interventia de remodelare nas

Imbinarea tehnicii si a maiestriei chirurgicale - interventia de remodelare nas

Presupunand precizie micronica, depinzand in proportie foarte mare de capacitatea de reface a organismului, precum si de defectele estetice si functionale ce trebuie indepartate, succesul interventiei de rinoplastie este un deziderat care nu intotdeauna este indeplinit printr-o singura interventie. De aceea, interventia de rinoplastie secundara - remodelare nas - este relativ frecvent intalnita si acceptata de catre pacienti.

Scopul realizarii interventiei de remodelare nas - rinoplastie secundata- este de a corecta/ indeparta deficientele/nemultumirile aparute dupa una sau mai multe interventii de rinoplastie soldate cu rezultate nesatisfacatoare. In cele mai multe cazuri, rezultatele nesatisfacatoare sunt legate de aespectul estetic al piramidei nazale - contur si forma, de deficiente functionale - dificultati in respiratie sau cele doua coroborate.

Mai complexa decat operatia de rinoplastie, cea de rinoplastie secundara - remodelare nas - presupune interventia pe un teren deja remodelat, asupra caruia au intrvenit modificari efectuate in prima interventie, cat si cele cauzate de procesul de vindecare si cicatrizare, ceea ce creste complexitatea acesteia si face ca fiind imperios necesara experienta si priceperea medicului chirurg.

Asfel, evaluarea potentialului de reusita a interventiei de remodelare nas trebuie sa aiba in vedere cantitatea de tesut ramasa, numarul de cartilagii utilizabile, grosimea pielii, deficientele ce trebuie indepartate, iar pentru obtinerea unui rezultat dorit si asteptat atat de catre pacient, cat si de catre chirurgul plastician, acesta din urma trebuie sa derina abilitatea de a imbina tehnica operatorie avansata si o vasta experienta in realizarea interventiilor de rinoplastie secundara.

                                                              

Unul dintre elementele cu care se confrunta chirurgul estetician in cazul interventiei de rinoplastie secundara - remodelare nas, este ca pacientul are deja o incarcatura si o stare de fragilitate emotionala cauzate de prima/primele interventii, iar acest aspect trebuie luat in calcul inca de la primul consult realizat.

Asteptarile chirurgului plastician de la o interventie de rinoplastie secundara se refera la redarea unui aspect natural nasului si o pozitionare corecta pentru traiectul aerului, realizand sau mentionand armonia si simetria cu celelalte trasaturi ale fizionomiei fetei.

Avand o perioada de refacere completa ce poate fi egala sau mai mare de 12 luni, interventia de rinoplastie nu poate fi precedata de cea de remodelare nas intr-un timp mai scurt decat cel mentionat.

Cu o vasta experienta in realizarea interventiilor de rinoplastie secundara, soldate cu succes, oferindu-le pacientilor motive de bucurie si de recapatare a zambetului, Dr. Antohi este alegerea ideala pentru realizarea interventiei de remodelare nas.