25.10.2019

IMPLANTUL DE BARBIE.

IMPLANTUL  DE BARBIE.

 

Dimensiunile, forma si pozitia barbiei influenteaza intr-o masura foarte mare  aspectul estetic al fetei. Conform masuratorilor  anatomice,  ideal este ca varful barbiei sau mentonul sa fie situat in plan vertical la acelas nivel cu radacina nasului la barbati si la 2-4mm in spatele acestei linii verticale la femei (Fig. 1). Cel mai des intalnita este retruzia mentonului, adica situarea acestuia in pozitie posterioara. 

Exista mai multe  metode de marire a proectiei barbiei. Insa cea mai raspandita metoda ramane de-a lungul anilor augmentarea cu implant de silicon. Datorita impactului implantului de barbie asupra estetucului facial, in ultimii ani s-a constatat o crestere importanta a acestui tip de interventie chirurgicala, care se poate face odata cu rinoplastia (vezi capitolul studii de caz).

Interventia chirurgicala consta in plasarea implantului de silicon in fata mentonului printr-o incizie de 2cm situata sub barbie intr-un pliu cutanat natural. Durata interventiei chirurgicale este de o ora. Dupa operatie se constata un usor edem si discomfort in zona operata. Perioada de recuperare este de 7-10 zile. Bandajul se inlatura la 7 zile. Tot atunci se poate relua si activitatea obisnuita. Rezultatul acesui tip de interventie chirurgicala este obtinerea unei barbii proportionale cu celelalte structuri anatomice ale fetei (Fig.2 si 3).