25.10.2019

Interventia de remodelare nas pentru barbati

Interventia de remodelare nas pentru barbati

Interventia de remodelare nas - rinoplastie secundara - pentru barbati poate fi efectuata incepand cu varsta de 15 ani. Candidatii pentru acest tip de chirurgie estetica sunt persoanele nemultumite de forma, dimensiunile sau orientarea nasului care si-ar dori sa isi imbunatateasca imaginea sau cei care incearca sa identifice modalitati de remediere a unor probleme de sanatate precum deviatia de sept care cauzeaza dificultati respiratorii.

Pentru a putea fi efectuata interventia de remodelare nas (rinoplastie secundara), pacientii trebuie sa fie intr- o stare buna de sanatate, atat din punct de vedere fizic cat si psihic.

Principala diferenta intre interventia de remodelare nas efectuata la un pacient de sex masculin si una efectuata la un pacient de sex feminin consta in faptul ca barbatii prezinta, de cele mai multe ori, straturi mai groase de piele si o structura osoasa si cartilagionasa mai puternica.

Realizandu-se in conformitate cu trasaturile personale si in armonie cu acestea, de cele mai multe ori, interventia de remodelare nas realizata pacientilor de sex masculin pastreaza aspectul puternic si ferm al dorsului nazal, trasatura carateristica masculinitatii.

Interventia de remodelare nas realizata pentru pacientii de sex masculin prezinta elemente distincte, nu atat din punct de vedere al pocedurii utilizate de catre chirurg, cat din motivatia psihologica a pacientului.

Responsabil pentru calitatea rezultatului interventiei, precum si de gradul de satisfactie a pacientului in urma interventiei de rinoplastie, precum sia  celei de rinoplastie secundara, medicul chirurg trebuie sa identifice motivul pentru care pacientul de sex masculin alege sa apeleze la interventia de remodelare nas - rinoplastie secundara. Fiind predispusi la practicarea sporturilor de contact sau la implicarea in altercatii care degenereaza in agresiuni fizice, o mare parte a barbatilor care apeleaza la rinoplastie prezinta deformari ale piramidei nazale cauzate de lovituiri. Acest tip de pacient, de cele mai multe ori isi doreste sa revina la forma nasului pe care a avut-o inaintea ranirilor, fara sa isi doreasca sa se efectueze alte modificari.

Abordarea acestui tip de pacient este total diferita fata de barbatul care este nemultumit de forma nasului pe care amosenit-o. In ambele cazuri , este necesara realizarea ocazionala, a unei evaluari psihologice inaintea efectuarii interventiei de remodelare nazala.

Indiferent daca alegerea realizarii interventiei de remodelare nas este sustinuta de dorinta de eliminare a unor defecte mostenite sau care au survenit pe parcursul vietii din cauza unor lovituri repetate sau in urma unor accidente, alegerea chirurgului plastician si stabilirea unor asteptari realiste in ceea ce priveste rezultatul final sunt factori determinanti in obtinerea unei satisfactii maxime.

Avand o experienta vasta in realizarea interventiei de remodelare nas - rinoplastie secundara - si un istoric de reusite remarcabile, Dr Antohi este alegerea ideala, indiferent de sexul pacientului sau de motivele pentru care alege acest tip de chirurgie estetica.