25.10.2019

Rinoplastia deschisa versus rinoplastia inchisa

Rinoplastia deschisa versus rinoplastia inchisa

In momentul de fata, rinocorectia este una din cele mai raspandite si apreciate proceduri de a ajusta marimea si forma nasului, peste tot in lume.

Prin aceasta interventie, deviatiile de sept si iregularitatile nasului sunt indreptate pe loc, cu rezultate vizibile pe toata durata vietii.

La cabinetul doctorului Nicolae Antohi, rinoplastiile sunt efectuate corect, cu tehnologie de ultima ora si un atent simt la detalii.

Fie ca este vorba de rinoplastie primara sau secundara, operatiile la nas presupun o grija marita la reconstructia piramidei nazale pentru a oferi forma si marimea dorite de pacient.

De-a lungul timpului au existat diverse discutii la modul de operare, mai exact care este abordarea optima: rinoplastia deschisa sau rinoplastia inchisa.

Rinoplastiile sunt realizate prin indepartarea unei bucati din cartilajul osos si a pielii in exces din zona nasului. Dupa interventie, pacientul trebuie sa poarte atele pentru fixarea prin comprese a pozitiei nasului.

Rinoplastia deschisa presupune incizii interne la nivelul nasului si in zona ce separa narile (columella). Pielea este decolata, iar cartilajul si osul sunt indreptate si corectate, dupa cum a fost stabilit.

Inciziile vor disparea in scurt timp, fara sa ramana semne vizibile.

Avantajele unei rinocorectii deschise sunt:

-          Medicul are o vizibilitate mai buna asupra nasului

-          Structura anatomica este mai accesibila

-          Diagnosticul este mai sigur

-          Manevrele chirurgicale nu distorsioneaza nasul

-          Indicata in problemele mai complicate cu forma si structura nasului

In cazul unei rinoplastii inchise, procedura de corectare a nasului se face intern, fara cicatrici exterioare. Medicul specialist, face doua incizii in nari, dupa care pielea este ridicata si urmeaza procedura de corectare a nasului.

Spre deosebire de rinoplastia deschisa, in cazul acestei proceduri, beneficiile sunt altele:

-          Edemul nazal nu este asa de mare

-          Timpul de absorbtie al umflaturii nasului si echimozelor dupa operatie este mai mic

-          Nu raman cicatrici externe

-          Timpul de operare este mai redus ca in cazul operatiei la nas deschise

Dezavantajele rinoplastiei inchise ar fi ca vizibilitatea doctorului este redusa si sunt necesare mai multe miscari interne care duc la deformarea nasului.

De asemenea, operatia de rinocorectie inchisa nu este suficienta in cazul unei rinoplastii secundare sau a unei interventii mai complicate care presupune o mai buna manevrarea si reconstituire a piramidei nazale.

Ambele tipuri de operatii se fac cu anestezie generala, iar perioada de recuperare se face individual, cu un tratament cu antiinflamatorii si antibiotice dupa caz.

In perioada postoperatoare, pacientul este sfatuit sa pastreze igiena nazala, fara sa forteze nasul cu stranut sau suflat excesiv.

Pentru a pastra o pozitie cat mai corecta a nasului, pacientul trebuie sa doarma pe spate si sa evite pernele tari sau locurile rigide pentru a se odihni.

Hidratarea si dieta corespunzatoare duc la o grabire a procesului de vindecare pentru cele mai bune rezultate.

Daca doriti sa aflati mai multe despre rinocorectie si doriti o programare la doctorul Antohi, apelati cu incredere la 0763 540 706 si zambetul va va reveni la loc.