25.10.2019

Rinoplastia - se merita?

Rinoplastia - se merita?

Haideti sa facem un test si sa ne gandim ca suntem un personaj analitic care studiaza ......"din umbra" oamenii: temperamente, caractere, reactii...

Putem privi cu obiectivitate ceea ce se intampla in jurul nostru, sperand astfel ca vom putea sa ne raspundem la final la aceasta intrebare cat mai clar.

O observatie generala ar fi aceea ca traim intr-o lume care pune accent pe fizionomie, deci pe fizic implicit. Prieteniile se leaga pornind de la acest aspect, relatiile au la baza factorul fizic. Cand o persoana intalneste o alta persoana, fizicul e primul care vorbeste despre noi, de bine sau de rau - mai departe tine de caracterul fiecaruia, in functie de caz, sa inoculeze o prima impresie sau din contra, sa o accentueze.

Un element foarte important legat de interactiunea dintre doua persoane este reprezentat de faptul ca primul lucru pe care omul il sesizeaza la nivel constient sau nu este nasul, care reprezinta trasatura faciala cea mai proeminenta, astfel fiind primul element pe care il vedem la un om. Putem clar constientiza acest lucru doar atunci cand nasul nu se mai incadreaza in limitele simetriei faciale sau cand exista deformari evidente. In aceste momente, in functie de varsta sau caracter pot aparea reactii vizibile din partea interlocutorilor sau si mai dureros cele auditive, cand oamenii reactioneaza galagios la un astfel de defect.

Evident persoana in cauza nu are nicio vina si nu merita sa fie victima rautatilor celor din jur, insa nici nu poate stopa aceste reactii, avand astfel doar doua solutii. Daca persoana in cauza are un caracter puternic va reusi sa depaseasca aceasta problema punand accent pe elemente mai importante ce ii guverneaza viata, iar daca este mai putin puternica aceasta va suferi, se va interioriza, ii vor aparea nenumarate frustrari etc.

La nivel psihic ambele persoane sunt afectate mai mult sau mai putin vizibil, insa cea de-a doua va dezvolta mai multe angoase, care-i vor afecta alegerile pe care le va face, stilul de viata, socializarea, relatiile etc.
In acest caz solutia care se impune este operatia de corectare a nasului, rinoplastia. Personalitatea unui om poate fi oprimata din cauza reactiilor negative ale celor din jur fata de fizicul cuiva.

Un aspect foarte des intalnit este ca dupa o astfel de operatie de rinoplastie, cand evident fizionomia devine mult mai agreabila, mai estetica, creste extrem de mult siguranta de sine, siguranta in propria persoana. Persoana in cauza ajunge sa se placa mai mult, iar acest lucru va genera extrem de multa incredere in actiunile si alegerile viitoare.
Poate parea absurd cum o astfel de operatie poate schimba in bine viata unui om, insa imaginile si reactiile celor care au trecut prin astfel de interventii au fost in consens cu cele spuse mai sus.

Faceti un test, intrati in galeria foto si vizualizati expresiile faciale. Mereu poza "de dupa" va avea o expresie mandra, zambitoare, plina de incredere.

Deci, rinoplastia se merita??? Noi zicem ca da, se merita.

Pentru o viata mai frumoasa, pentru un psihic mai sanatos, DA, SE MERITA!