25.10.2019

Sunt un bun candidat pentru operatia de deviatie de sept?

Sunt un bun candidat pentru operatia de deviatie de sept?

O respiratie corecta se realizeaza prin pasajele nazale care incalzesc si hidrateaza aerul inspirat. Bacteriile si virusurile prezente in aer sunt filtrate si oprite de mecanismele de aparate ale pasajelor nazale. In momentul efectuarii inspiratiei pe gura, mecanismele de aparare si filtrare a aerului nu sunt prezente, iar aerul ce patrunde in organism este rece si nefiltrat.

Necesitatea respiratiei pe gura este cauzata de variate motive, dar cea mai frecventa cauza este obstructia cailor respiratorii de deviatia de sept.

Deviatia de sept este o afectiune in care septul nazal (osul si cartilajul care impart cavitatea nazala in jumatate) este deplasat spre stanga sau spre dreapta, ceea ce duce la o respiratie ingreunata. Existenta unui echilibru perfect intre dimensiunea pasajelor respiratorii este foarte rar intalnita, defapt, estimarile indica faptul ca dor 20% dintre oameni prezinta aliniere echilibrata a septului nazal.

In cazurile deviatiilor minore, fara efecte majore asupra calitatii respiratiei nu este necesara realizarea operatiei de deviatie de sept, dar in cazurile in care calitatea respiratiei este afectata, iar aceasta se realizeaza cel mai facil pe gura, operatia de deviatie de sept este cea mai buna solutie de remediere a afectiunii.  Atunci cand se intentioneaza efectuarea rinoplastiei, chiar si o deviatie minora de sept trebuie corectata pentru a preveni complicatiile functionale postoperatorii.

                                      

Deviatia de sept poate sa fie cauzata de traume suferite la nivelul nasului, aceasta fiind cea mai frecventa cauza sau poate fi o deformare din nastere.

Primul semnal ca aceasta afectiune trebuie tratata prin intermediul operatiei de deviatie de sept este aparitia unor infectii cronice sau apnee in somn.

Studiile realizate asupra eficientei operatiei de deviatie de sept au relevat faptul ca pacientii, in urma interventiei au simtit o imbunatatire semnificativa in fluxul de aer nazal, iar calitatea vietii a fost considerabil si substantial imbunatatita.

Ca in cazul oricarei interventii chirurgicale, operatia de deviatie de sept implica unele riscuri ce trebuie luate in calcul la momentul decizie de realizare, iar acestea sunt minutios prezentate de care chirurgul pe care alegeti sa il solicitati pentru realizarea operatiei.

Realizarea interventiilor de rinoplastie care includ operatia de deviatie de sept este una dintre specializarile in care profesionalismul Dr. Antohi transforma orice interventie intr-un real succes.

Tratand pacient in mod individual, in conformitate cu toate necesitatile si caracteristicile personale, Dr. Antohi ofera solutii optime fiecarui pacient, asigurand astfel cel mai bun rezultat, in conformitate cu particularitatile afectiunilor ce trebuie remediate.