25.10.2019

Sunt un bun candidat pentru operatia de rinoplastie?

Sunt un bun candidat pentru operatia de rinoplastie?

Intrebarea pe care la un moment dat, daca dimensiunile sau forma nasului reprezinta un motiv de nesiguranta emotionala sau insatisfactie estetica, ne-o adresam noua insine si in acelasi timp incepem sa ii cautam raspunsul in consideratii ale specialistilor sau a altor persoane care au apelat la serviciile unui chirurg plastician este: Sunt un bun candidat pentru operatia de rinoplastie?

Inainte de a lua o decizie ferma in ceea ce priveste realizarea unei interventii chirurgicale de rinoplastie, trebuie sa luati in calcul cateva elemente importante, determinante atat in eficienta operatie, dar si a gradului de multumire pe care il veti obtine in urma interventiei de chirurgie estetica.

Consideratii medicale
Ca pentru orice alta interventie chirurgicala si pentru operatia de rinoplastie este necesar sa va asigurati ca sunteti apt din punct de vedere medical.
Medicul chirurg va va solicita istoricul medical, medicatia administrata - daca este cazul- si potentialele alergii.

Varsta
Rinoplastia poate fi efectuata cel mai devreme la varsta de 15-16 ani, atunci cand dezvoltarea nasului este definitivata. In ceea ce priveste varsta maxima pana la care se poate face interventia de rinoplastie, nu exista o limita stabilita. Singurul element relevant este starea de sanatate a pacientului.

Consideratii psihologice
Pregatirea psihologica, alaturi de starea de sanatate, este factor determinant in luarea deciziei de a va supune unei interventii chirurgicale de rinoplastie.

O analiza amanuntita a factorilor psihologici care sa va determine sa luati aceasta decizie este mai mult decat necesara, astfel, trebuie sa aveti in vedere urmatoarele aspecte:

• Rinoplastie trebuie sa fie luata in calcul in cazul in care obiectivul dumneavoatra este sa realizati o imbunatatire a aspectului fizic, ce va avea ca efect cresterea increderii in propria persoana si a sentimentului de satisfactie.

• Persoanele care au un dezechilibru emotional cauzat de o eventuala pierdere a unei persoane dragi, un conflict in relatia de cuplu sau orice alt eveniment care ar putea influenta starea de echilibru emotional, ar fi ideal sa amane decizia in legatura cu interventia chirurgicala. Cei care iau decizii in momente de impuls emotional in ceea ce priveste chirurgia estetica, sunt predispusi sa fie mai putin multumiti de rezultatele obtinute.

• O buna intelegere a procedurii, o stare de spirit pozitiva in ceea ce priveste interventia de chirurgie plastica, o buna relatie cu medicul chirurg plastician care va realiza interventia de rinoplastie sunt elemente definitorii pentru gradul de succes al rezultatului obtinut in urma interventiei.

• Stabiliti-va asteptari realiste! Scopul unei interventii chirurgicale de remodelare a nasului ar trebui sa fie o imbunatatire a aspectului estetic a acestuia, in conformitate cu fizionomia si simetria dintre elementele care compun trasaturile fetei, nasul trebuie sa aiba un aspect natural, fara a fi evident ca este o componenta imbunatatita a fetei dumneavoatra.

In urma efectuarii unei evaluari pre-operatorii, pentru a se asigura de starea dumneavoastra de sanatate, Dr. Antohi si personalul clinicii sale va explica in detaliu pasii de urmat inaintea operatiei, procedurile ce se vor aplica in momentul interventiei de rinopalstie si a perioadei de recuperare in urma interventiei de remodelare a nasului.

Dr. Antohi isi doreste sa dialogheze cu pacientii sai, astfel incat sa permita pacientului sa adreseze intrebari si sa accentueze acele aspecte pe care le conidera relevante in conformitate cu specificul fiecaruia.

Atent la toate aspectele privind obtinerea celor mai bune rezultate pentru pacientii sai, Dr. Antohi analizeaza toate aspectele caracteristice fiecaruia dintre acestia si propune solutii personalizate, menite sa ofere satisfactie maxima si sa ofere confortul unei fizionomi placute si simetrice tuturor celor care beneficiaza de tratamente oferite in cadrul clinicii sale.