vezi galeria foto

Spre excelenta
prin experienta, stiinta si pasiune!

Prezentare Rinoplastie

Dr. AntohiPrezentare Rinoplastie

Prezentare Rinoplastie

"It is an interesting experience to reflect on the evolution of one's thinking on a particular subject over a long period of time. My subject is small, but for me, the possibilities have always been great. I like noses. I like to think about changing them and I like to think about changing the ways in which we change them to achieve ever improving and predictable results."
Jack H. Sheen. Rhinoplasty: Personal Evolution and Milestones. Plast Reconstr Surg. 2000; 105:1820-52

Rinoplastia poate fi o interventie chirurgicala extrem de multumitoare atat pentru pacient, cat si pentru medic. Pentru marea majoritate a pacientilor operatia de corectie a piramidei nazale este o experienta pozitiva. Modificarea in bine a piramidei nazale are un impact pozitiv si asupra profilului psihologic.

Desi practic de peste 20 de ani operatiile reconstructive la nivelul piramidei nazale, abia acum, acumuland o vasta experienta in domeniu, m-am simtit pregatit sa-mi expun gandurile asupra unui subiect aparent mic din punct de vedere anatomic, dar extrem de mare ca importanta estetica si funtionala - nasul. Cineva a numit nasul « regele fetei » datorita impactului pe care il are acesta asupra fizionomiei umane. Data fiind importanta nasului in sens estetic, functional, psihologic si social se pune intrebarea daca acesta poate fi modificat ? Raspunsul este - Da. Piramida nazala poate fi modificata, armonizata sau chiar recostruita printr-o operatie de rinoplastie. Deci, ce este rinoplastia ?

Rinoplastia este o interventie chirurgicala de remodelare a piramidei nazale (Rhinos (gr.)= nas ; plastikos(gr.)= a construi,a modela).
De la inceput trebuie inteles un lucru: Rinoplastia nu inseamna doar o simpla inlaturare a cocoasei sau ridicare a varfului nazal. Este important ca chirurgul sa puna in balanta toate structurile anatomice si zonele estetice ale piramide nazale. Rinoplastia este o interventie chirurgicala complexa, care consta dintr-o serie intreaga de manevre, majoritatea acestora fiind extrem de fine lucrandu-se uneori la nivelul a zecimilor de milimetru. Majoritatea chirurgilor considera rinoplastia ca una dintre cele mai complexe si sofisticate interventii chirurgicale. In fuctie de complexitatea cazului o rinoplastie primara poate dura intre o ora si 4-5 ore, iar o reinterventie pana la 7-8 ore!

Voi incerca, ca acest site sa fie unul mai putin formal, ramanand in acelasi timp unul profesional.

Inapoi

Contact rapid

Se trimit datele!
Se pare ca ai omis unele date sau acestea au fost completate incorect!
Te rugam sa verifici campurile marcate cu rosu...
Se pare ca a intervenit o eroare de sistem!
Ne poti contacta folosind datele din dreapta formularului
Mesajul tau a fost trimis!
In scurt timp iti vom raspunde. Iti multumim!

Facebook