vezi galeria foto

Spre excelenta
prin experienta, stiinta si pasiune!

Rinoplastia secundara, rinocorectia secundara

Dr. AntohiServiciiRinoplastia secundara, rinocorectia secundara

Rinoplastia secundara, rinocorectia secundara

"Nu poti infrumuseta un templu daca il recladesti si recladesti mereu"
                                                               Antoine de Saint Exupery

Nu este un lucru iesit din comun ca lucrurile dupa o rinoplastie sa evolueze nu asa cum ne-am fi dorit inainte de operatie si, pentru a corecta defectele si rezolva problemele aparute in timp, poate fi nevoie de o reinterventie. Orice chirurg isi doreste ca rezultatele sale sa fie perfecte. Insa, cu parere de rau, perfectiunea este greu de atins, mai ales in activitatea chirurgicala. Chiar si un chirurg bun nu poate intotdeauna controla procesele de vindecare si cicatrizare. Deci, apare intrbarea: Este oare in realitate posibil de a evita complicatiile rinoplastiilor? Raspunsul este pe cat de scurt, pe atat de deceptionant atat pentru pacient, cat si pentru chirurg - NU. Cea ce noi chirurgii putem face este sa reducem, cel putin, rata complicatiilor.  Cineva insa a spus: \"Un chirurg foarte bun poate obtine ocazional un rezultat mediocru, iar un chirurg mediocru poate obtine ocazional un rezultat foarte bun\". Cu alte cuvinte, cu cat experienta si maiestria chirurgului in efectuarea rinoplastiilor este mai mare, cu atat probabilitatea aparitiei unei complicatii ce ar necesita o reinterventie este mai mica si, respectiv, sansele unei rinoplastii reusite sunt mai mari.

Scopul reinterventiei este de a corecta problemele aparute dupa una sau mai multe rinoplastii nereusite. De obicei rezultatele nesatisfacatoare sunt legate fie de aespectul estetic al piramidei nazale (contur si forma), fie de probleme functionale (dificultati de respiratie) , fie si de una si de alta.

Se stie ca rinoplastiile secundare sunt  mult mai dificile fata de rinoplastiile primare. Cu cat numarul operatiilor precedente este mai mare, cu atat interventia chirurgicala este mai complexa si implica riscuri mai mari. Aceasta se datorează faptului ca structurile anatomice ale piramidei nazale au fost modificate in timpul operatiilor precedente. Mai mult de atat, forma si functia nasului pot fi alterate si din cauza complicatiilor aparute, inclusiv din cauza dezvoltarii tesutului cicatriceal. Astfel, in timpul reinterventiei pot sa apara unele probleme nedepistate preoperator. In astfel de situatii rezolvarea eficienta a acestor probleme este posibila doar atunci cand  chirurgul poseda o gama variata de tehnici chirurgicale, cunoaste bine anatomia si fiziologia piramidei nazale si, in afara de acesta, are o bogata experienta in rinoplastiile secundare.
Ca si in cazul rinoplastiei primare, operatia de reinterventie poate dura 30-60 min in cazul unui retus, si pana la 7-8 ore in cazul unei reconstructii complexe cu folosirea grefelor de cartilaj.

Se recomanda ca reinterventiile de rinoplastie sa se faca la cel putin 12 luni dupa ultima interventie atunci cand procesul de cicatrizare este aproape complet terminat.

Inapoi

Contact rapid

Se trimit datele!
Se pare ca ai omis unele date sau acestea au fost completate incorect!
Te rugam sa verifici campurile marcate cu rosu...
Se pare ca a intervenit o eroare de sistem!
Ne poti contacta folosind datele din dreapta formularului
Mesajul tau a fost trimis!
In scurt timp iti vom raspunde. Iti multumim!

Facebook