Rinoplastie primara

Alegand sa apelezi la operatia de rinoplastie, alegi sa te bucuri de o infatisare armonioasa, atragatoare si de o respiratie facila, sanatoasa!
Preturi intre 5600 si 6000 euro

Alegand  sa apelezi la operatia de rinoplastie, alegi sa te bucuri de o infatisare armonioasa, atragatoare si de o respiratie facila, sanatoasa

Every block of stone has a statue inside it. It is the task of the sculptor to descover it.
Michelangelo Buonarroti

Rinoplastia este o interventie chirurgicala de remodelare a piramidei nazale (Rhinos (gr.) = nas ; plastikos (gr.) = a construi, a modela)
De la inceput trebuie inteles un lucru: Rinoplastia nu inseamna doar o simpla inlaturare a cocoasei sau ridicare a varfului nazal.

Rinoplastia este o interventie chirurgicala complexa, care consta intr-o serie intreaga de manevre, majoritatea acestora fiind extrem de fine, lucrandu-se la nivelul zecimilor de milimetru.

Majoritatea chirurgilor considera rinoplastia ca una dintre cele mai complexe si sofisticate interventii chirurgicale. In fuctie de complexitatea cazului o rinoplastie primara poate dura intre o ora si 4-5 ore, iar o reinterventie pana la 7-8 ore!

Rinoplastia poate fi o interventie chirurgicala extrem de multumitoare atat pentru pacient, cat si pentru medic. Pentru marea majoritate a pacientilor operatia de corectie a piramidei nazale este o experienta pozitiva. Modificarea in bine a piramidei nazale are un impact pozitiv si asupra profilului psihologic.

Avantaje oferite de operatia de rinoplastie

De fiecare data cand suntem in fata unei decizii importante, asa cum este si realizarea unei interventii de chirurgie plastica, cea mai importanta preocupare este cea privind avantajele oferite de aceasta. Astfel, consideram ca este important sa cunosti toate beneficiile aduse de procedura de chirurgie estetica ce iti poate modifica in mod considerabil infatisarea.

 

 

Ce riscuri presupune o rinoplastie?

Ca orice alta interventie chirurgicala, si cea de rinocorectie implica aparitia unor potentiale complicatii.

Unul dintre efectele acestei interventii este umflarea temporara si aparitia unor vanatai in jurul ochilor si nasului dupa rinoplastie. Alte probleme care pot sa apara includ:

  • Aparitia unor sangerari;
  • Probleme ale pielii - iritatie cauzata de bandaj;
  • Aparitia unor infectii. Acestea pot fi evitate prin administrarea preventiva a unor antibiotice,recomandate de estetician, in perioada postoperatorie;
  • Complicatii ale anesteziei.

 

Rinocorectia iti asigura restabilirea echilibrului si armoniei intre trasaturile faciale

Un nas supradimensionat, cu o pozitionare defectuoasa, un profil ce evidentiaza o cocoasa inestetica, reprezinta un factor important in dezechilibrarea armoniei trasaturilor faciale si tocmai de aceea, remodelarea nasului este alegerea ideala.

Cauti o operatie care te scapa de sforait? Rinoplastia este solutia pentru eliminarea sforaitului

Rinoplastia poate opri sau reduce sforaitul, precum si alte probleme de somn. 23% dintre cupluri dorm in camere separate, din cauza sforaitului puternic al partenerului. Zgomotul puternic al respiratiei partenerului determina intreruperea somnului, ceea ce produce o profunda stare de disconfort.

Operatia de remodelare nas iti asigura corectarea defectelor din nastere

Procedura de remodelare nas  poate fi realizata pentru obtinerea unor rezultate de natura estetica, functionala, precum si pentru indepartarea malformatiilor congenitale.

Remodelarea nasului elimina problemele cauzate de sinuzita

Rinocorectia poate fi combinata cu interventii chirurgicale la nivelul sinusurilor pentru a rezolva probleme de respiratie si indepartarea sinuzitei cronice. Sinuzita este o afectiune ce se traduce prin inflamarea sinusurilor. Cauza poate fi o infectie sau o alta problema a nasului, care poate produce mucus in exces. In cazul in care nasul este inflamat, acest lucru poate bloca eliberarea sinusurilor si provoca dureri.

Rinocorectia repara defectele osoase provocate de fracturi la nivelul nasului

Nasul este osul facial cu cea mai mare predispozitie pentru rupere. Operatia de rinocorectie poate indeparta deformarile nazale cauzate de ruperea osului. Cauzele aparitiei unui „nas spart” sunt multiple: luptele, sporturile de contact, accidentele rutiere, accidentele de munca. In cazul copiilor ruperea nasului este mult mai frecventa din cauza cazaturilor dese. 

Rinoplastia contribuie considerabil la cresterea increderii in propria persoana

Importanta armoniei faciale este una cat se poate de cunoscuta. Pentru fiecare dintre noi, imaginea personala poate fi un motiv pentru care increderea in propria persoana si in propriile abilitati socio-profesionale poate atinge cote maxime sau poate fi redusa la minimum. Persoanele care din cauza unor diformitati la nivelul nasului au imaginea afectata tind sa se autoizoleze si sa isi reprime manifestarile sociale. 

Care este candidatul ideal pentru operatia de rinoplastie?

Ai putea fi un candidat bun pentru rinoplastie daca forma, dimensiunea, pozitionarea, functionarea nasului  tau iti provoaca neplaceri si iti creeaza nemultumire.

Forma inestetica a nasului poate fi cauzata de defecte din nastere, mostenire genetica, accidentari, deviatie de sept sau chiar de procesul de imbatranire.

Asteptarile personale sunt un element important in stabilirea ta ca un potential bun candidat pentru aceasta operatie de chirurgie plastica.  Cei mai buni candidati pentru o operatie la nas au asteptari realiste si nu cauta perfectiunea, ci isi doresc sa isi recapete armonia si echilibrul trasaturilor faciale.

In cazul in care esti nemultumit de rezultatele operatia de rinoplastie, poti apela la interventia de rinoplastie secundara.

De asemenea, starea ta de sanatate este un factor determinant in stabilirea posibilitatii realizarii operatiei de remodelare nas. Asa ca vorbeste deschis cu esteticianul tau, spune-i care iti sunt asteptarile, informeaza-l in legatura cu toate afectiunile de care suferi si stabiliti impreuna care este cea mai buna solutie pentru tine.

Citeste mai multe despre candidatul ideal pentru o rinoplastie in Sunt un bun candidat pentru operatia de rinoplastie?

Stiai ca...

Metode de reconstructie a nasului au fost mentionate pentru prima data in anul 800 i. e.n., in India? Medicul Sushruta ┼či studentii sai au aplicat tehnici de chirurgie plastica pentru reconstructia nasului, a urechilor, precum si a altor zone care au fost afectate de traumatisme.

Inainte cu 2-3 saptamani de efectuarea interventiei de rinocorectie trebuie sa renunti la fumat?

Tehnica utilizata in realizarea interventiei de rinoplastie variaza in functie de sexul pacientului? Ai putea crede ca o remodelare nas este o remodelare nas indiferent de cine apeleaza la ea, dar atunci cand vine vorba de rinoplastie, vorbim de fapt, aproape in totalitate, de arta. Unghiul si panta nasului unui barbat sunt diferite fata de cele ale unei femei, iar un estetician experimentat va avea grija sa abordeze interventia in functie de aceste aspecte. 

Operatia de rinoplastie si deviatia de sept

Diverse elemente de structura ale nasului pot influenta calitatea respiratiei si a fluxului de aer prin nas. Traumatismele, accidentele, sporturile de contact sau altercatiile pot avea ca rezultat devierea septului nazal. Aceasta structura este un „zid” care separa partea dreapta si stanga a nasului. Daca septul este stramb, atunci unul din cele doua parti ale caii de aer nazal poate fi blocata. O septorinoplastie este adesea realizata impreuna cu operatia de rinocorectie, oferind astfel un rezultat cu veleitati multiple: atat estetice, cat si functionale. 

Blocarea pasajelor nazale din cauza deviatiei de sept nu reprezinta doar o problema de disconfort. Din cauza fluxului diminuat de aer ce poate fi inspirat pe nas, cei mai multi dintre cei care sufera de deviatie de sept respira pe gura, permitand astfel aerului nefiltrat si/sau rece sa patrunda in organism, ceea ce poate duce la aparitia unor infectii si afectiuni. Pasajele nazale sunt special concepute pentru filtrarea aerului si incalzirea acestuia inainte de patrunderea sa in organism si tocmai de aceea, o buna functionare a pasajelor nazale este foarte importanta in mentinerea starii de sanatate generala.

Care este varsta minima la care pot apela la rinoplastie?

Din punct de vedere medical, limita inferioara de varsta pentru realizarea interventiei de remodelare nas este de 15 ani pentru fete si 16-17 ani pentru baieti.

De cele mai multe ori, forma si dimensiunea nasului reprezinta un subiect sensibil pentru multi dintre adolescenti. Poreclele rautacioase, comentariile malitioase, glumele facute de colegi si de alte persoane in legatura cu acesta pot determina o dezvoltare nearmonioasa a personalitatii adolescentului  si tocmai de aceea, daca starea de sanatate permite, este ideal sa se indeparteze defectele estetice la o varsta cat mai frageda.

Varsta ideala de realizare a acestei interventii de chirurgie plastica este cuprinsa intre 20 si 30 de ani.

 

Astfel, daca esti in cautarea unei solutii la problemele estetice sau de functionare ale nasului tau, daca iti doresti sa iti imbunatatesti aspectul facial sau sa te bucuri de o respiratie corecta si facila, apeleaza cu incredere la rinoplastie. Aceasta interventie de chirurgie plastica cu o istorie bogata si cu evolutii fantastice, iti poate oferi starea de bine si increderea in propria persoana, de care cu totii avem nevoie!