Rinoplastie secundara

"Nu poti infrumuseta un templu daca il recladesti si recladesti mereu"
Preturi intre 7000 si 8000 euro

Nu este un lucru iesit din comun ca lucrurile dupa o rinoplastie sa evolueze nu asa cum ne-am fi dorit inainte de operatie si, pentru a corecta defectele si rezolva problemele aparute in timp, poate fi nevoie de o reinterventie.

Orice chirurg isi doreste ca rezultatele sale sa fie perfecte. Insa, cu parere de rau, perfectiunea este greu de atins, mai ales in activitatea chirurgicala. Chiar si un chirurg bun nu poate intotdeauna controla procesele de vindecare si cicatrizare.

Deci, apare intrbarea: Este oare in realitate posibil de a evita complicatiile rinoplastiilor? Raspunsul este pe cat de scurt, pe atat de deceptionant atat pentru pacient, cat si pentru chirurg - NU.

Cea ce noi chirurgii putem face este sa reducem, cel putin, rata complicatiilor.  

Cineva insa a spus: "Un chirurg foarte bun poate obtine ocazional un rezultat mediocru, iar un chirurg mediocru poate obtine ocazional un rezultat foarte bun".

Cu alte cuvinte, cu cat experienta si maiestria chirurgului in efectuarea rinoplastiilor este mai mare, cu atat probabilitatea aparitiei unei complicatii ce ar necesita o reinterventie este mai mica si, respectiv, sansele unei rinoplastii reusite sunt mai mari.