25.10.2019

10 lucruri pe care sigur NU le stiai despre rinoplastie

10 lucruri pe care sigur NU le stiai despre rinoplastie

Operatia de rinoplastie este una dintre cele mai solicitate interventii de chirurgie plastica.

Desi este prezenta de multa vreme in Romania, cu siguranta sunt cateva lucruri pe care nu le stiai despre aceasta procedura.

Iata 10 dintre ele:

1. Operatia de rinoplastie este una dintre cele mai dificile interventii de chirurgie estetica. Tehnicile chirurgicale deficitare pot cauza deformari permanente, asa ca trebuie sa iti alegi cu grija esteticianul.

2. Rezultatele obtinute in urma operatiei de rinoplastie nu vor fi niciodata absolut perfecte, dar un chirurg specializat, experimentat, se va apropia foarte mult de obtinerea perfectiunii. Daca esteticianul nu este experimentat, nu are abilitate artistica si expertiza tehnica, obtinerea unui rezultat conform asteptarilor este practic imposibila.

3. Tehnicile avansate de realizare ale rinoplastiei pot transforma un nas diform intr-o maniera surprinzatoare, dar structura de baza nu poate fi scimbata. Asa ca, fii realist!

4. Desi este posibil sa iti fi ales un „model” de nas, trebuie sa stii ca acea forma si dimensiune a nasului poate face pe cineva sa arate bine, dar sa iti creeze o fizionomie dezechilibrata tie. In ceea ce priveste nasul, marimea universala, cu siguranta, nu exista.

5. Cele mai bune rezultate obtinute in urma operatiei de remodelare nas au un lucru in comun: un aspect natural. Cel mai placut nas este cel care se armonizeaza perfect cu celelalte trasaturi ale fetei. Acesta nu trebuie sa iasa in evidenta, ci sa se incadreze perfect in intreaga fizionomie.

rinoplastie, operatia de rinoplastie, interventia de rinoplastie
 
6. Aptitudinile chirurgului nu sunt singurele elemente care iti ofera garantia unui rezultat bun in urma interventiei. Tesuturile  - cartilajul slabit, pielea cu o calitate redusa-, capacitatea minimizata a tesuturilor de a se vindeca, mostenirea genetica pot influenta in mod negativ rezultatele obtinute chiar si de cel mai bun estetician.

7. In cazul in care toti ceilalti factori sunt indepliniti, o persoana tanara, cu o stare de sanatate buna, un cartilaj nazal si o piele ferma are toate premisele pentru a se bucura de un rezultat optim in urma interventiei de rinoplastie.

8. O structura osoasa nazala puternica, bine proportionata este cheia pentru mentinerea frumusetii si functionarii optime a nasului. Remodelarea nasului prin eliminarea unor cantitati mari de cartilaj slabeste sprijinul scheletic, producand adesea deformari inestetice. In schimb, sprijinul scheletic ar trebui pastrat sau imbunatatit prin remodelarea, repozitionare sau consolidarea cartilajului din varful nasului.

9. In cele mai multe cazuri, umflaturile postoperatorii vor influenta forma nasului pentru o perioada de mai multe luni de la interventie. Chiar si rezultate bune pot arata dezamagitor la inceput, mai ales daca ai o piele tare, groasa sau afectata de acnee. Nu trebuie sa intri in panica.

10. Exista cazuri in care o interventie  de rinoplastie secundra se impune pentru a obtine rezultatele dorite. In cazul in care esti nemultumit de forma, dimensiunea si functionarea nasului tau in urma unei interventii de rinoplastie, ai intotdeauna optiunea de a alege operatia de rinoplastie secundara.

Daca te-ai decis sa apelezi la chirurgia plastica pentru a remedia aspecte estetice si/sau functionale ale nasului tau, cu siguranta iti vei dori sa ai alaturi de tine un specialist care, prin portofoliul sau de reusite, sa iti garanteze obtinerea rezultatelor dorite.

Pentru un act medical ce se ridica la cele mai inalte standarde, pentru o operatie de rinoplastie realizata cu tehnica de exceptie, Dr. Antohi este raspunsul.

Contacteaza-ne pentru o programare!