25.10.2019

Avantajele oferite de rinoplastie

Avantajele oferite de rinoplastie

Cunoscand o dezvoltare din ce in ce mai mare, chirurgia plastica, cu precadere operatia de rinoplastie pare sa fie optiunea clara a celor care isi doresc sa isi potenteze aspectul fizic si sa isi imbunanateasca viata socio-profesionala.

Avand multiple avantaje, menite ca sprijine imbunatatirea starii de sanatate, a aspectului fizic, precum si a perceptiei privind proprie apersoana, operatia de rinoplastie reprezinta modalitatea prin care sunt realizate toate aceste deziderate.

  • Avantajele fizice oferite de rinoplastie

Imperceptibile in prima instanta, din cauza efectelor post-operatorii, precum vanataile si umflaturile, beneficiile fizice ale operatiei de rinoplastie devin vizibile imediat ce incepe recuperarea, iar satisfactia privind aspectul fizic imbunatatit incep sa isi faca simtita prezenta.

  • Avantajele emotionale oferite de rinoplastie

Desi poate sa para un aspect superficial, frivol, trebuie sa recunoastem ca persoanele care au un aspect fizic placut, armonios, au mai multa incredere in propria persoana, detin naturalete si dezinvoltura in relatiile cu cei din jur, ceea ce ii ajuta sa obtina mai multe reusite si sa isi construiasca o viata echilibrata, omogena, placuta.
La polul opus se afla persoanele nemultumite de aspectul lor fizic, de dimensiunile, forma, aspectul general al infatisarii proprii.
Operatia de rinoplastie are menirea de a inlatura aspectele mai putin placute ale formei si dimensiunilor nasului, ceea ce ajuta la construirea echilibrului emotional, a unei stari de multumire cu propria persoana.

  • Avantajele medicale oferite de rinoplastie

Desi face parte din categoria interventiilor de chirurgie estetica, rinoplastia prezinta nenumarate veleitati privind imbunatatirea starii de sanatate a celor care apeleaza la un astfel de tip de operatie.
Rinoplastia este mai mult decat necesara in remedierea unor probleme precum respiratia deficitara cauzata de deviatie de sept.

  • Ajantajele socio-profesionale ale operatiei de rinoplastie

Dovedita atat stiintific cat si empiric, corelatia dintre aspectul fizic si capacitatea de integrare socio-profesionala este un fapt foarte bine cunoscut si care afecteaza o buna parte a oamenilor.
Desi poate sa nu reprezinte cel mai bun criteriu de evaluare, aspectul fizic are o foarte mare influenta asupra modului in care suntem apreciati si perceputi, iar aceasta tendinta este realizata de multe ori fara vointa, la nivelul subconstientului.

Prin urmare, interventia de rinoplastie are menirea de a va valoriza in fata celor cu care intrati in contact, cu care doriti sa dezvoltati relatii sociale sau profesionale.

Conditionat de profesionalismul, indemanarea si interesul chirurgului plastician care o realizeaza, succesul operatiei de rinoplastie poate reprezenta inceputul unei serii de realizari care sa va modifice esential in bine parcursul emotional, social si profesional.

Succesele obtinute in domeniu de catre Dr. Antohi au menirea de a reconfirma beneficiile oferite de interventia chirurgicala de rinoplastie.