25.10.2019

Ce inseamna sa fii profesionist in rinoplastie?

Ce inseamna sa fii profesionist in rinoplastie?

Un bun profesionist in realizarea de operatii estetice de remodelare nazala - rinoplastie - este cel care recunoaste ca este una dintre cele mai solicitante interventii chirurgicale, ca acesta este acel tip de specializare care ii determina pe practicienii sai sa fie continuu studenti, deoarece in pofida experientei, acest domeniu, ca multe altele, nu permite sa se ajunga la apogeul cunoasterii si dezvoltarii.

Alaturi de calitatile medicale pe care trebuie sa le aiba un medic chirurg rinoplastician, acesta trebuie sa detina o mare doza de simt artistic. Precum pictorii, realizeaza modele de frumusete, simetrie si armonie fizica, car care, spre deosebire de pictori, confera pacientului si o armonie psihica si emotionala.
Chirurgii rinoplasticieni individualizeaza fiecare caz, iau decizii in functie de caracteristicile fiecarui individ in parte, luand in considerare atat aspectele fizice, cat si pe cele psiho-caracteriale ale pacientului.
Un profesionist in rinoplastie este cela care confera o atentie desavarsita detaliilor, iar alaturi de componenta estetica si functionala a rezultatului interventiei realizate, are in vedere naturaletea acestuia.
Se spune ca cel mai bun rezultat al unei rinoplastii este aceea care este atat de bine facuta incat nu se observa, iar punctul de interes al fetei raman ochii. Un nas care atrage atentia este un nas care nu a fost bine lucrat si a carui remodelare este una nereusita.
Functionalitatea nasului este un alt aspect definitoriu in realizarea succesului unei interventii chirurgicale. Fericirea pacientului provine din aspectul estetic al rezultatului interventiei, dar lipsa functionalitatii il va face, cu siguranta nefericit.
Pentru ca perfectiunea nu poate fi atinsa, dar poate fi adusa cat mai aproape de noi, un bun profesionist nu va promite pacientilor sai perfectiunea, ci ii va oferi un rezultat cat mai aproape de aceasta.
Chirurgii plasticieni cu respect fata de pacienti vor explica toate aspectele legate de interventia ce urmeaza sa fie efectuata, le vor vorbi atat de avantajele, cat si de dezavantajele acesteia, precum si de potentialele complicatii, aceasta nu inseamna ca trebuie sa isi descurajeze pacientii, ci sa ii indrume si sa ii consilieze in luarea deciziei optime pentru fiecare in parte.
Implicarea chirurgului rinoplastician nu se incheie odata cu finalizarea interventiei chirurgicale, acesta este alaturi de pacient si in perioada de recuperare post-operatorie, oferindu-i in continuare ingrijiri medicale, daca sunt necesare, precum si consiliere in vederea intretinerii si acceptarii transformarii in bine pe care intreaga sa fiinta o va resimti.
Rezultatele incununate de succes obtinute pe parcursul celor 30 de ani de activitate, dorinta permanenta de a se informa in legatura cu cele mai noi tendinte tehnologice si procedurale, prezenta in cele mai inalte foruri in domeniu, il califica pe MD Antohi Nicolae in elita profesionistilor in rinoplastie.