25.10.2019

Cele mai frecvente intrebari despre rinoplastie

Cele mai frecvente intrebari despre rinoplastie

Primul lucru pe care il vizualizam cand luam contact cu o persoana sunt ochii, nasul, urechile. Un alt aspect de un reali interes este armonia faciala, iar cand vorbim de operatiile de rinoplastie, cand exista o problema estetica a nasului aceasta armonie este afectata, iar imagineade ansamblu are de suferit. Daca mai sunt si probleme de respiratie, aspectul medical trebuie cat mai urgent rezolvat, tratat.

Astazi vom raspunde la intrebarile generale ce sunt puse referitor la aceasta operatie, operatia de rinoplastie

De la ce varsta poate fi realizata operatia de rinoplastie?

Operatia de rinoplastie se poate face in anumite cazuri si incepand cu varsta de 16 ani, insa cel mai recomandat este ca la adolescenti rinoplastia sa se faca dupa 18 ani, deoarece se considera ca aceasta este varsta cand dezvoltarea nasului este definitiva, doar dupa ce aceasta se incheie se poate realiza o operatie la nas

In ce perioada a anului se recomanda rinoplastia?

Primavara si toamna este recomandat sa se faca acest tip de operatie. Se poate face si in alte perioade a anului, insa trebuie sa se tina cont in primul rand sa se evite diferentele mari de temperatura si sa va paziti de frig. Consecinte grave pot avea loc daca pacientul raceste si se pricopseste cu o sinuzita sau rinita ce pot afecta grav zona ce a fost operata.

Am voie sa port ochelari dupa operatia de rinoplastie?

Recomandam sa utilizati lentile de contact pentru o perioada de aproximativ 30 de zile. 

Dupa cat timp se scoate bandajul?

In functie de evolutie, bandajul se scoate dupa 2 saptamani, insa nasul va mai fi umflat si rosu pentru alte cateva saptamani. Asadar nu va speriati daca nu arata perfect de la prima "dezvaluire" a lui. Procesul de vindecare in cazul nasului este ceva mai complex si trebuie avut rabdare pana se ajunge la rezultatul 100% final. Trebuie de asemenea sa tineti cont ca fiecare corp are un proces singular de vindecare. Procesul complet de vindecare dureaza de la 6 luni la un an, de aceea va recomandam sa acordati cea mai mare atentie nasului dumneavoastra in toata aceasta perioada si sa-l feriti de frig, lovituri

Pot sa stau la soare dupa operatie?

Nu recomandam expunerea la soare dupa operatia de rinoplastie pentru cel putin o luna, de aceea se si recomanda ca operatia sa se efectueze primavara sau toamna.

Pot aparea complicatii?

Operatia de rinoplastie este printre putinele operatii care implica riscuri minime. Pot aparea sangerari, umflaturi, insa acestea fac parte din procesul de vindecare, deci nu va speriati.Vorbiti cu doctorul dumneavoastra si acesta va va pregati din timp legat de fiecare etapa a acestui proces de vindecare.

Fiti pregatiti sa vedeti diferenta data de un nas frumos care sa fie in armonie cu trasaturile dumneavoastra faciale.