25.10.2019

Operatiile de rinoplastie la adolescenti

Operatiile de rinoplastie la adolescenti

Tot mai multi adolescenti apeleaza la chirurgia estetica pentru a-si modifica, imbunatati aspectul fizic, pentru a fi mai bine vazuti in grupurile de prieteni si pentru a arata mai bine asa cum media promoveaza intens importanta aspectului fizic. De asmenea variate statistici subliniaza importanta aspectului fizic pentru un traiect de succes in viata.
Cel mai des, atat la fete cat si la baieti, se remarca ponderea crescuta in operatiile de rinoplastie. Cele mai multe operatii se fac la nas si este de altfel de inteles acest aspect, deoarece nasul reprezinta elementul central al fetei, primul lucru vizibil la o persoana la un prim contact vizual, tototada acesta determina si mai mult evidentiaza trasaturile faciale, iar cand acesta nu se afla in armonie cu restul trasaturilor influenteaza negativ intreaga fizionomie. 
Pentru un adolescent, un nas carn, un nas incovoiat, acvilin reprezinta o problema majora in relatiile cu alti adolescenti, fiind afectati in mod evident la nivel psihologic din cauza multiplelor remarci rautacioase ce ajung sa faca din acesti tineri niste persoane introvertite, timide sau la antipod, persoane razbunatoare si violente. Societatea si modul in care oamenii interactioneaza intre ei influenteaza puternic psihicul individului, marginalizandu-i intr-un fel sau altul in moduri mai mult sau mai putin subtile pe cei cu putine calitati fizice.
Pentru un adolescent care traieste fiecare clipa la cote maxime, acest aspect reprezinta o adevarata drama si evolutia, maturizarea celor ceva mai sensibili poate fi afectata serios.
Astfel, este de inteles de ce exista si aceasta pondere ridicata a operatiilor de rinoplastie. Insa trebuie retinut ca rinoplastia nu se poate face oricand, nasul necesitand a ajunge la nivelul maxim de dezvoltare pentru ca operatia sa reprezinte un real succes. La adolescente aceasta varsta este optima la 15-16 ani, iar la baieti cu un an doi mai mult, verdictul final il va oferi mereu chirurgul estetician dupa un consult amanuntit.
De asemenea atat parintii cat si adolescentii trebuie sa aiba in vedere ca nu se poate alege orice forma de nas, forma fiind decisa doar de catre medicul specialist care determina aspectul idea, raportandu-se la caracteristicile personale ale fiecarui individ in parte, pentru ca rezultatul sa fie in armonie perfecta cu trasaturile particulare ale pacientului.
In consecinta, solicitarile adolescentilor de uniformizare a trasaturilor faciale prin apelarea la rinoplastie sunt normale si de bun augur in evolutia lor, cu mentiunea ca este necesara o discutie amanuntita cu medicul estetician pentru ca impreuna sa se ajunga la solutia adecvata pentru fiecare tanar pacient in parte.
La clinica Antohi Medical Center puteti oricand sa veniti la un consult si la o discutie detaliata despre problema pe care o aveti, astfel decizia finala va fi una corecta si se va baza pe solutii obiective si 100% personalizate.
Pentru un plus de incredere va invitam sa ne vizitati GALERIA FOTO, aici putand vizualiza un numar mare de cazuri de operatii la nas inainte si dupa.