25.10.2019

Rinoplastia - istorie si evolutie

Rinoplastia - istorie si evolutie

Obisnuiti sa ne stabilim modele de urmat, atat in viata personala, cat si in cariera, avem de foarte multe ori tendinta de a incerca sa imprumutam din caracteristicile fizice si fizionomice ale celor pe care ii consideram ca reprezedntand idealul de frumusete pe care am dori sa il atingem.

Atunci cand avem in vedere modificari ale aspectului fizic, primele trei pe lista sunt: pierderea in greutate, retusarea nasului - rinoplastie si daca vorbim de doamne, atunci sigur este vorba si de marire/augmentare sani.

Pozitionat in centrul fetei, unica proeminenta a fizionomiei, usor de observat, nasul a avut dintotdeauna implicatii uriase in stabilirea gradului de atractivitate al unei persoane. Acesta este unul dintre motivele pentru care, de cele mai multe ori, programarea unor interventii de chirurgie estetica debuteaza cu interventia de rinoplastie.

Cunoscuta in vocabularul comun ca „operatie la nas", rinoplastia a intrat in scena chirurgiei estetice in anii 1880, fiind una dintre primele proceduri moderne de chirurgie estetica.

In ultimele decenii, rinoplastia a devenit procedura care defineste chirurgia estetica, aceasta fiind in mod constant una dintre cele mai cerute operatii estetice in randul pacientilor de toate varstele, sexele si rasele.

Fiind o stiinta in progres continuu, medicina ofera noi posibilitati si tehnologii de aplicare a procedurilor, iar rinoplastia nu face exceptie. Permanent interesati de imbunatatirea procedurilor, dar si de descoperirea unor modalitati care sa faciliteze accesul pacientilor la interventiile realizate, chirurgii plasticieni cerceteaza in mod constant principiile anatomice ale nasului, ceea ce, cu certitudine va duce la perfectionarea si dezvoltarea metodelor existente.

Rezultatele operatiei de rinoplastie au depins, inca de la momentul aparitiei, de priceperea, interesul si profesionalismul medicului chirurg estetician care a realizat-o.

Cu o experinta ce garanteaza succesul, cu un interes permanent in perfectionarea tehnicilor de abordare a chirurgiei estetice, Dr. Antohi reprezinta unul dintre specialistii care are capacitatea de a performa operatii estetice ale caror rezultate sunt un real succes.