25.10.2019

Top 5 intrebari despre rinoplastie!

Top 5 intrebari despre rinoplastie!

Indiferent de imperfectiunile corpului nostru, ele pot fi remediate extrem de usor cu ajutorul operatiilor estetice. Printre procedurile eficiente de remodelare a corpului putem aminti si operatia de rinoplastie, ce are efecte vizibile la nivelul nasului si este cunoscuta drept interventia constant solicitata in ziua de astazi. 

Aspectul nasului are un mare aport in construirea imaginii noastre, afectand intreaga fizionomie a fetei. Suferi de o disproportionalitate vizibila a trasaturilor sau de probleme nazale cronice? Pentru a remedia aceste probleme, apeleaza la rinoplastie!

Bineinteles, pacientii care isi doresc realizarea acestei proceduri arata diferite nelamuriri in legatura cu actul chirurgical. Astfel, iau nastere multiple intrebari ce au ca rezultat o informare corecta si completa, necesara oricarui candidat pentru interventia de corectare a nasului! 

1. Cine poate apela la operatia de rinoplastie?

Aceasta interventie te poate scapa de defectele din nastere, problemele medicale sau traumatismele intalnite la nivelul nasului, oferind un echilibru armonios trasaturilor fetei tale. Oricine sufera de aceste conditii nefaste sau este nemultumit cu aspectul inestetic al nasului poate apela cu incredere la operatia de rinoplastie.

Indiferent daca vrei sa corectezi un varf prea lung al nasului sau urmaresti redarea aspectului natural al columelei, aceasta interventie te poate ajuta sa iti reconstruiesti in mod eficient trasaturile fetei. In plus, deviatia de sept dispare ca prin minune, lasand in urma un nas frumos conturat si proportionat cu restul trasaturilor. 

2. Este vreo diferenta intre interventia de rinoplastie deschisa si cea inchisa?

In cadrul rinoplastiei deschise, sunt efectuate incizii mici pentru o examinare clara a formei imperfecte si structurii nasului. Crestaturile realizate se unesc de-abia la nivelul columelei pentru a conferi o libertate optima in modificarea trasaturilor. Operatia poate dura maxim doua ore, in functie de corectiile care trebuie realizate la nivelul nasului tau. 

Chiar daca aceasta procedura pare dureroasa, nu vei simti niciun disconfort. Inca de la inceputul operatiei ti se va administra un anestezic ce actioneaza la nivel general, fortandu-te sa dormi. Rezultatele obtinute de pe urma rinoplastiei deschise sunt cu adevarat remarcabile. Fiecare imperfectiune a nasului va fi complet tratata, obtinand in final o proportionalitate uimitoare a trasaturilor tale!

Daca aceasta interventie garanteaza o remodelare completa a nasului tau, rinoplastia inchisa ofera un acces mai limitat. Inciziile sunt realizate in acelasi mod, insa acestea nu mai sunt unite in zona columelei. Deoarece rinoplastia inchisa nu ofera foarte multa libertate, este recomandata foarte rar pacientilor, doar in cazul in care acestia isi doresc modificari foarte minore la nivelul nasului.

 

3.Cum ne pregatim de operatia de rinoplastie?

In functie de starea ta de sanatate, medicul ales pentru realizarea procedurii iti va da cateva indicatii ce trebuie respectate. Pacientii fumatori sunt nevoiti sa renunte la acest viciu deoarece va produce o recuperare mai lenta sau aparitia infectiilor dupa operatia rinoplastie. 

De asemenea, evita sa iei aspirina cu doua saptamani inainte de programarea interventiei! Este bine sa te feresti si de boli trecatoare, respectiv raceala sau gripa, deoarece ele slabesc metabolismul si ai nevoie de diferite medicamente pentru o vindecare totala. 

4. Ce se intampla dupa operatie ?

Dupa ce ai trecut printr-o operatie de rinoplastie, este impetuos necesar sa te odihnesti pana ce efectul anestezicului dispare complet. Dupa aceasta etapa, ti se vor administra calmante care vor estompa senzatia de tensiune resimtita in oasele fetei. 

In zilele ulterioare procedurii va fi necesar sa aplici un pansament in fiecare nara iar o saptamana si jumatate vei avea un bandaj extern localizat pe nas.  

5. Pot purta ochelari dupa operatia de rinoplastie?

Raspunsul la aceasta intrebare depinde foarte mult de greutatea ochelarilor pe care vrei sa ii porti. Daca sunt grei, este indicat sa renunti la acest tip de accesoriu. Pot cauza diferite modificari inestetice la nivelul nasului si astfel, rezultatele operatiei nu vor mai fi vizibile. 

Ochelarii pot fi purtati fara nicio problema dupa 30 de zile de la finalizarea operatiei. 

Daca alegi un medic specialist potrivit, rezultatele rinoplastiei vor fi exceptionale. Vei capata un nas mult mai frumos iar fata ta va avea un aspect natural si o proportionalitate de invidiat. In plus, problemele de respiratie vor disparea in totalitate! 

Apeleaza acum la Dr. Antohi si fii pregatit de o interventie chirurgicala de succes! Indiferent daca doresti schimbarea formei nasului sau o remediere a deviatiei de sept, atentia sporita si experienta noastra vasta in domeniul operatiilor estetice garanteaza recapatarea frumusetii tale!