25.10.2019

3 mituri despre rinoplastie

3 mituri despre rinoplastie

 

Armonia unui chip bine proportionat este si va ramane una din dorintele fiecarui om.

Chiar daca femeile par mai interesate de domeniul chirurgiei plastice, numarul barbatilor care apeleaza la aceste interventii a crescut.

Operatia de rinoplastie sau rinocorectie implica refacerea formei si a marimii nasului, dar si indreptarea deviatiei de sept.

Astfel, aceasta operatie estetica poate avea un real ajutor medical, fiind necesara in cazul in care apar insuficiente respiratorii, raceli constante la nivelul sinusurilor, sforait si alte inconveniente.

Doctorul Nicolae Antohi efectueaza cu succes operatii de rinoplastie primara si secundara, pentru orice pacient, indiferent de varsta.

Beneficiile unei operatii de corectie a nasului sunt multiple:

-          Ajuta la o respiratie corecta, imbunatatind fluxul sanguin

-          Creeaza un chip placut si simetric

-          Elimina insuficientele respiratorii

-          Imbunatateste performantele fizice sportive

-          Repara piramida nazala in cazul unei lovituri

-          Ajuta la un somn linistit, fara sforait.

Chiar daca rinocorectia este o operatie comuna, s-au creat anumite mituri in jurul acesteia, bazate fie pe experientele neplacute, fie pe lipsa de informare.

1.      Dupa operatie poti arata ca vedeta preferata

Multi oameni vin cu ideea ca pot arata ca idolii lor, bazandu-se pe o poza a vedetelor dupa o operatie sau nu.

Piramida nazala este foarte fina, iar structura fetei difera la fiecare om, atat la nivel osos, cat si la nivel muscular si epidermic.

Forma nasului poate fi similara cu cea a unei vedete, dar aceasta depinde foarte mult de trasaturile initiale ale pacientilor.

Nicio operatie nu poate face o schimbare radicala, daca nu permit cartilajele, septul si tesutul dermatologic.

2.      Rinocorectia trebuie repetata

Daca operatia de corectie a nasului este incorect realizata din cauza medicului sau a factorilor care pot interveni in perioada de recuperare, pe care trebuie sa ii respecte pacientul, doar atunci se revine cu o a doua operatie.

In cazul in care la un anumit interval, pacientul prezinta leziuni fizice provocate de un accident, bataie sau cazatura, se va face iar operatia de rinoplastie.

Fiind mai greu de realizat, operatia secundara de rinoplastie necesita mai multa atentie, din cauza cartilajului si a septului deja afectat.

De regula, o operatie de rinoplastie facuta cu succes se va face o singura data in viata, atata timp cat factorii medicali sunt luati in considerare de ambele parti.

3.      Rinocorectia este o interventie simpla

Chiar daca operatia de corectare a nasului este printre cele mai vechi operatii si printre cele mai populare, interventia in sine nu este una simpla.

Delicatetea si experienta medicala pot face diferenta. Nasul este un organ sensibil, vital, expus la cei mai multi factori nocivi, de la aerul si noxele inspirate, pana la accidentele fizice iminente.

Reconstructia nazala este un proces complex, atat la nivelul cartilajelor si al oaselor, cat si la forma si textura pielii.

Orice greseala poate afecta aparatul respirator sau look-ul pacientului.

Tocmai de aceea este indicat sa apelati la un medic specialist pentru a stabili daca este necesara sau nu o astfel de interventie si care sunt riscurile si benficiile rinocorectiei.

Experienta cumulata in timp si dedicarea pentru operatiile bine facute, l-au adus pe doctorul Nicolae Antohi in topul celor mai bine cotati doctori chirurgi din Romania.

Daca doriti o programare pentru un consult de specialitate, contactati-ne la 0763. 540. 706 sau pe email la office@drantohi-rinoplastie.ro.