25.10.2019

Adolescentii si operatia de rinocorectie- Cand si cum?

Adolescentii si operatia de rinocorectie- Cand si cum?

Operatiile la nas pot interveni deseori in randul tinerilor, atat din  motive estetice, cat si din nevoie medicale. Chiar daca este una din cele mai populare operatii in randul femeilor si al barbatilor, interventia de rinocorectie necesita respectarea  anumitor conditii fiziologice, cand e vorba de adolescenti.

Dr. Nicolae Antohi practica operatiile de rinoplastie, chiar si in cele mai sensibile cazuri. Fie ca e vorba de tineri sau de reconstructia piramidei nazale, ca in cazul unei rinoplastii secundare, dr. Antohi este specialistul de care ai nevoie.

De la deviatii de sept, la fracturi si pana la nemultumirea cu proportiile nasului in perioada de maturizare, problemele la nas afecteaza sanatatea celor tineri.

In perioada adolescentei se pot intampla mai multe accidente la nas din cauza sporturilor, jocurilor fizice sau pur si simplu a neatentiei, ce pot duce la leziuni vizibile.

Pentru ca adolescentii sunt mai sensibili in ce priveste look-ul, o rinocorectie le poate aduce mai multe beneficii atat fizic, cat si pe plan mental, eliminand complexele de inferioritate.

Ce presupune operatia de rinocorectie la tineri?

In functie de complexitatea problemei, rinoplastia se face sub anestezie generala, in termen variabil de la 2 ore la 4 ore, sau chiar mai mult in cazul reconstructiei piramidale.

In acest timp, septul poate fi indreptat, iar excrescentele care dau o forma inestetica pot fi eliminate.

Prin operatia de rinocorectie, forma si marimea nasului pot fi aduse la proportii normale, in armonie cu restul chipului.

Care este varsta minima pentru rinoplastie?

Chiar daca varsta indicata pentru operatia la nas este de 20 de ani, aceasta procedura se poate face si la pacientii mai tineri. La fete varsta minima este de 15 ani, iar la baieti varsta recomandata este de 16-17 ani. In perioada adolescentei de pana la 17 ani, nasul a ajuns la aproximativ 90% din crestere.

In cazuri exceptionale, cum ar fi malformatiile congenitale sau lovituri grave, operatia de rinocorectie se poate face si mai devreme, dar nu garanteaza o forma sau o marime anume a nasului.

Cine nu poate beneficia de rinocorectie in randul tinerilor?

Chiar daca pacientul are varsta minima de 15-16 ani, in cazul in care sunt probleme de sanatate la plamani sau boli de piele locale, se va astepta pana la vindecarea completa pentru a trece la rinoplastie.

Avantajele operatiei la nas in perioada adolescentei sunt multiple:

-          Recuperarea este mai rapida

-          Problemele respiratorii ca sinuzitele, racelile si sforaitul dispar

-          Increderea de sine creste, copilul avand proportii faciale placute

-          Exercitiile si performantele sportive cresc, intrucat este facilitata respiratia normala.

Pentru a solutiona probleme respiratorii si pentru a obtine look-ul dorit, operatia de rinocorectie la dr. Antohi este ajutorul de nadejde al tinerilor, care vor sa se simta mai bine in corpul lor.

Pentru programari, apelati cu incredere la 0763.540.706.