25.10.2019

Top 5 intrebari frecvente despre rinoplastia secundara

Top 5 intrebari frecvente despre rinoplastia secundara

 

 Chiar daca ne dorim un look impecabil si apelam la operatii estetice, uneori pot aparea greseli care nu duc la rezultatul scontat.

In cazul rinoplastiilor pot aparea probleme din cauza efectuarii gresite a manevrelor din timpul operatiei sau imediat dupa rinocorectie.

De aceea, masurile de protejare a nasului trebuie sa vina si din partea pacientului, pentru a ajuta la vindecarea corecta a acestuia.

Pentru a corecta o operatie esuata de rinocorectie, se intervine cu o rinoplastie secundara.

Fiind o operatie dificila si mai delicata ca prima rinocorectie, a doua operatie la nas trebuie facuta de un doctor specialist experimentat. Doctorul Nicolae Antohi efectueaza cu succes rinoplastii indiferent de afectiunile nazale avute.

Iata cateva intrebari privitoare la operatia de rinoplastie secundara:

Cand este indicata rinoplastia secundara?

Cand pacientul a suferit traumatisme fizice vizibile dupa prima operatie, de la cazaturi sau lovituri, pana la deviatii de sept din cauza nerespectarii factorilor medicali.

Care este varsta minima pentru operatia secundara la nas?

Ca si in cazul rinoplastiei primare, varsta minima trebuie sa fie 18 ani, pentru a fi incheiat procesul de maturizare al fizionomiei fetei, atat la nivel osos cat si muscular.

Daca sunt totusi lovituri fizice care necesita interventia de urgenta, se poate face si mai devreme, dar forma si marimea nasului se vor modifica in timp, in perioada de crestere.

Care este perioada de recuperare dupa rinocorectia secundara?

Daca este vorba de o operatie la nivelul osos, atela nazala se tine mai mult, pana la 7 zile. Pot aparea vanatai si umflaturi in jurul ochilor care se resorb in cateva zile.

Nasul va fi edematiat pana la 30 de zile, pana isi revine la normal.

Activitatile fizice normale se pot relua in termen de o saptamana- 10 zile.

La cat timp dupa rinoplastia primara se poate efectua a doua operatie?

Pentru ca piramida nazala este sensibila dupa operatie, iar tegumentele au nevoie sa se refaca, cea de-a doua interventie se poate face la interval de 12 luni.

Daca operatia se face mai devreme pot aparea probleme in stabilirea corecta a septului, cartilajele avand nevoie de un timp mai mare pentru vindecare.

Exista riscul ca nasul sa se deformeze si dupa a doua interventie?

Rinoplastia secundara corect executata nu prezinta riscuri care ar putea modifica iar forma nasului.

Deformari tarzii pot aparea cand rinocorectia a fost prea agresiva, iar suportul nazal este afectat sau excesul grefelor de cartilaj au tendinta de a deveni vizibile sub piele.

Pentru a evita deformarile si oricare alte complicatii dupa o operatie secundara la nas, se pot lua in considerare sfaturile medicale ajutatoare pentru a trece cu bine peste o rinocorectie.

Indiferent de rinoplastia avuta, pacientul va trebui sa se hidrateze corespunzator, sa ia tratamentul cu antibiotice sau antiinflamatorii prescris, sa nu forteze nasul si sa doarma pe spate sau cu cat mai multe perne moi.

Preventia este intotdeauna mai buna, mai ales in cazul unei operatii secundare.

Daca doriti sa stiti mai multe despre aceasta interventie si aveti nevoie de sfatul unui specialist, apelati cu incredere la doctorul Antohi la 0763.540.706.